Mijn specialiteiten

Mijn specialisatie

Als medische pedicure – en lid van branche organisatie ProVoet -  heb ik me na  mijn basis opleiding gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan risicovoeten. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, spasticiteit, kanker ouderdom en verwaarlozing. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Als medische pedicure werk je eventueel samen met huisarts, verpleegkundige, podotherapeut, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Wat doet een pedicure precies

Een Pedicure verwijdert lastig eelt, likdoorns, behandelt nagels en voorkomt ingroeien. Maar geeft ook voorlichting om pijnklachten te voorkomen. De gespecialiseerde pedicure kan daarnaast ook mensen behandelen met reuma en diabetes. De medische pedicure kan alle risicovoeten behandelen met reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarnaast heeft de medische pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van teenafwijkingen, nagelregulatie en – reparatie en anti-druk middelen.